top of page

Vanliga frågor & svar

Nedan följer lite frågor och svar som kan vara hjälpsamma.
Ni är självklart varmt välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor, funderingar och önskemål :)

Sovrum/sovplatser

Vi har möjlighet att organisera om i rummen & ställa in fler bäddar i samtliga rum, efter gästernas önskemål! Vi är flexibla och hittar lösningar som passar våra gästers önskemål! 

Vi kan till och med ordna glampingmöjligheter (glamorös camping) med bäddar utomhus.

Trädgård & uteplatser

Fråga:
Hur ser det ut med spel/lekyta för barn?

Svar:
På husets framsida finns en stor plan gräsmatta omringad av ca 140st  3m höga thujjaträd som omringar denna yta för maximal privacy.

Det finns stora ytor för olika former av aktiviteter för både barn & vuxna.
Exempelvis:

 

För familjer: fylla upp barnvänliga uppblåsbar bassäng med vatten, spela fotboll, badminton, cricket & andra sällskapsaktiviteter!

Fråga:

När det kommer till grillning, kommer det finnas en grill tillgänglig eller behöver man ta med själv?

Svar: 

Det finns självklart flera grillar på plats! Grillkol samt tändvätska finns på plats, det enda ni behöver ta med er är maten , som man enkelt kan att köpa i butikerna som finns i närområdet! 

 

Fråga:

Finns det någon uteplats/altan med utemöbler på plats, eller behöver man ta med det själv?

 

Svar:

Vi på Villa Säby vet hur jobbigt det kan vara att behöva packa överfullt med saker som hade uppskattats om det hade fått stanna hemma. Vi vill självklart göra gästernas vistelse så bekväm som möjligt & självklart finns det bekväma, fina & mysiga utemöbler på villans altan! Där man kan umgås, äta & sola!

 

Verktyg & utrustning - Kök & badrum osv

Fråga:

Kommer det finnas komplett utrustning & verktyg som tex bestick, kastruller/stekpannor, glas & kryddor?

 

Svar:

Ja! Det finns förberett & klart med allt som kan tänkas behövas, glas, bestick, kastruller i olika storlekar, diskmedel, disktabletter till diskmaskinen, matlagningsverktyg & kryddor!
 

 

Fråga:

Hur ser det ut med sängkläder? Behöver man ta med det själv? 

 

Svar:

Det finns sängkläder till varje bädd som noggrant tvättas mellan varje vistelse.
Självklart kan ni ta med egna sängkläder om ni vill det! Det finns också tvätt & torkmaskin i huset!

 

Fråga:

Kommer det finnas hygienartiklar eller behöver man ta med det själv?

 

Svar:

Det kommer självklart att finnas enklare hygienartiklar som tex toalettpapper, duschtvål & handtvål. Men shampoo & balsam kan vara bra att ta med sig!

 

Parkering & trafik

Fråga:

Hur fungerar det med parkering? Finns parkeringsplats? Behöver man betala för parkeringen? Hur det kollektivtrafiken ut? Hur långt är det till närmsta busshållplats?

 

Svar:

Parkering och kollektivtrafik fungerar på följande sätt:

 

 • Parkering finns gratis på husets uppfart! Det finns plats för 10 bilar på uppfarten, finns även fler platser i närområdet och stora uppställningsplatser ca 1 min från huset med bil vid större event.

r

 • Bra förbindelser finns med kollektivtrafik i form av buss som enkelt tar er till bland annat Värmdö Marknad & andra platser i närområdet. Med direktbuss från busshållplatsen som finns placerad precis nedanför gatan ca 100 meter från huset, tar du dig smidigt till Slussen Väl framme i Slussen finns tunnelbana som smidigt & bekvämt tar dig in till Stockholm City & alla de andra delarna i Stockholm Stad & Stockholms Län.

Närområdet

Fråga:

Finns det ordentligt med matbutiker i närområdet? Är bil ett måste för att ta sig till dessa? 

 

Svar:

Det finns många alternativa matbutiker i närområdet!

 • Närmsta matbutik är Ingarö Hallen som ligger 8 minuter bort med bilen/bussen.

 • Större matbutiker så som Citygross, Coop & Apotek finns ca 15 min bort med bil/buss. 

 • Andra butiker så som MIO, Jysk, Thai restaurang & Plantagen finns i samma område som föregående nämnda matbutiker ca 15 min bort med bil/buss.

 • Bil är inte ett måste för att ta sig runt, självklart ger egen bil mer frihet, men du klarar dig galant utan bil också!

 

Fråga:

Krävs tillgång till bil för att ta sig till upplevelser/vackra platser i närområdet?

 

Svar:

Som tidigare skrivet underlättar det självklart att ha tillgång till egen bil. Men man klarar sig lika bra med kollektivtrafiken som går vid busshållplatsen ca 100 meter från villan. eller om du valt att ta med dig din personliga eller hyrda cykel.

Villans djurpolicy

Fråga:
Vi har en jättesnäll, lugn & fin hund som vi mer än gärna har med under vår vistelse, hur ställer ni er till det?

Svar:
Vi på Villa Säby älskar djur & vet av egen erfarenhet att dessa underbara fyrbenta vänner självklart räknas som en familjemedlem, som helst följer med på dessa härliga upplevelser & vistelser! Vi har dock några regler gällande husdjur som följer med under vistelsen hos Villa Säby som är viktigt att du läser.

OBS!! OM DU SOM PLANERAR ATT HYRA VILLA SÄBY ÖNSKAR ATT TA MED DIG DIN HUND, ÄR DET FÖR OSS VÄLDIGT VIKTIGT ATT DU HÖRA AV DIG INNAN BOKNINGEN SKER! DETTA PGA FÖLJANDE:

 • Vi på Villa Säby, TILLSAMMANS MED VILLANS GÄSTER MÅSTE TA HÄNSYN TILL EVENTUELLA ALLERGIER.

 • VILLAN ÄR NYRENOVERAD & VI VILL SJÄLVKLART INTE ATT NÅGOT SKA RÅKA GÅ SÖNDER. EN HUND ÄR ALLTID OSKYLDIG & KAN RÅKA SKADA ELLER GÖRA SÖNDER NÅGOT ÄVEN OM DET INTE ÄR ILLA MENAT. DÄRFÖR ÄR DU som ägare ALLTID ANSVARIG FÖR DENNE FYRBENTAS HANDLINGAR & BLIR SKYLDIG TILL ATT BETALA ERSÄTTNING OM OLYCKAN SKULLE VARA FRAMME.

 • HUNDAR AV OLIKA ÅLDRAR HAR OLIKA PERIODER i UTVECKLINGen, DIN HUND BEHÖVER VARA 100% RUMSREN & MÅSTE HUNNIT LÄRA SIG ATT MAN TUGGAR PÅ SINA EGNA SAKER SOM LEKSAKER/BEN & ATT TUGGA PÅ MÖBLER ELLER LIKNANDE ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET.

 • det är fritt fram för hunden att leka på tomten utomhus, men det är ett krav att du som ägare ska ha kontroll på din hund.  om hunden inte är tillräckligt tränad att du som ägare, utan några som helst problem, kan ha kontroll på hunden så att den inte springer till grannar & förbigående människor med eventuella hundar osv. så är det ett krav på att hunden ska vara kopplad i antingen lina eller koppel. vi måste minimera minsta lilla risk för olycka/konflikt mellan din & eventuell förbigående hund, samt visa hänsyn för eventuell hundrädsla till våra grannar & förbigående människor.

 • Det är absolut förbjudet för din hund att gräva i tomtens gräsmatta & rabatter.

Vi på Villa Säby kommer att förbereda huset innan ankomst så att det blir så anpassat som möjligt för din hund. detta för att din hunds ska trivas. men även främst i förebyggande syfte för att minimera risken så gott vi kan för eventuell allergi som kan utlösas av tex hundhår/kvalster från hunden i villans möbler osv inför nästkommande gäster. 

Vi kommer göra allt vi kan från vår sida, & förväntar oss därför att även våra gäster gör sitt bästa för att minimera risken för tänkbar förstöring, exempelvis så som- 

 • inredning råkar vältas & går sönder

 • fläckar/hår i möbler/textiler som ibland är väldigt svårt att få bort.

 • Repor/hack i golv, väggar & möbler

därför är det väldigt viktigt att du gör av dig innan bokning sker. för din, hundens, vår & kommande gästers skull. helt enkelt för allas skull! :)

Villa, hus, stuga, cabin, cabin house, privat hus, privat villa, private villa, private getaway, romantic getaway, romantisk villa, romantisk mysig villa i Stockholms skärgård, event, film och serie produktion, privata möten, styrelsemöten, vigsel, vigselfirande, student, studentmottagning, misdommarfirande, julfirande, nyårsfirande, möhippa, svensexa, frieri, vigsel, bröllopsfirande, familjeträff, släktträff, nationaldagsfirande, påskfirande, sportlov, höstlov, vinterlov

bottom of page